Ontstaan Geboortekliniek

Op 15 mei 2008 werden de deuren van Geboortekliniek Den Haag, locatie HMC Westeinde, officieel en feestelijk geopend door Prinses Maxima.

Lianne Bolleboom en Ellen van der Geest zijn de initiatiefnemers van Geboortekliniek Den Haag. In 2005 hebben zij Kraamzorg Wereld Wonder opgericht. Uit de praktijk bleek een duidelijke behoefte aan veilig bevallen in een huiselijke omgeving.

Lianne en Ellen wilden het voor de kraamvrouw mogelijk maken om in een huiselijke omgeving te bevallen en verblijven met de veiligheid van het ziekenhuis binnen handbereik. Met deze visie werd Geboortekliniek Den Haag ‘geboren’.

De Geboortekliniek Den Haag combineert de voordelen van een thuisbevalling met die van een poliklinische bevalling. Vrouwen kunnen in een huiselijke omgeving bevallen onder leiding van hun eigen verloskundige. Wanneer zich complicaties voor doen, zijn de juiste medische expertises binnen enkele minuten bij moeder en baby om hen te ondersteunen.

Op 1 februari 2013 openden wij in Bronovo een tweede locatie. Hier kunnen vrouwen in een huiselijke omgeving de kraamtijd doorbrengen. Deze locatie is oktober 2017 wegens te weinig  interesse gesloten.

Sinds 1 januari 2018 zullen alle bevallingen in het ziekenhuis HMC Westeinde plaats vinden. De Geboortekliniek Den Haag blijft 24/7 uur open voor alle kersverse families om heerlijk bij te komen en te genieten in het kraamverblijf.