Aromatherapie

Wanneer je kiest om in de Geboortekliniek Den Haag te verblijven, dan kan Aromatherapie hier een onderdeel van uitmaken. Bijvoorbeeld om een ontspannen omgeving te creëren of om je pijn te verlichten tijdens je bevalling.

De aromalamp
In alle verloskamers van de Geboortekliniek staat een aromalamp. Hier worden de etherische oliën in verdampt en krijgt de ruimte een aangename geur.

Aromatherapie tijdens je bevallingAromatherapie tijdens je bevalling

Kompres
Etherische oliën kunnen tevens in een kompres worden gebruikt. Een kompres is een hydrofiele doek die in warm of koud water wordt gedompeld, waarin de etherische oliën in zijn verwerkt. Voor de ontspanning en wee opwekking zullen we veelal warme doeken gebruiken.

BadAromatherapie tijdens je zwangerschap en bevalling
In het bad gebruikt de Geboortekliniek ook de etherische oliën. De badolie die hier wordt gebruikt is vooral ontspannend en pijnverlichtend.

Goed om te weten
Niet alle vrouwen vinden het prettig om tijdens de bevalling te worden gemasseerd, terwijl andere niet zonder kunnen. Pas als de bevalling op gang is gekomen zal duidelijk worden waar de voorkeur van de vrouw naar uit gaat. Geef gerust aan wat je prettig vindt of liever niet wil, de kraamverzorgende van de Geboortekliniek begrijpen dit als geen ander.