Veel Gestelde Vragen

Voor wie is de Geboortekliniek bedoeld?

Geboortekliniek Den Haag is er voor alle net bevallen moeders, en hun partners. In Geboortekliniek Den Haag kan je jouw kraamtijd (gedeeltelijk) doorbrengen.

Kan ik in Geboortekliniek Den Haag bevallen?

Helaas kun je in 2018 niet meer bij ons bevallen. Wel kun je bij ons verblijven na je bevalling. Wanneer je tijdens je zwangerschap dus wordt begeleid door het ziekenhuis kun je alsnog (een deel van je) kraamtijd doorbrengen in de Geboortekliniek.

Mijn bevalling begint, wanneer kan ik naar de Geboortekliniek locatie Westeinde komen?

Na de bevalling kan je direct bij de Geboortekliniek komen, mits er geen medische complicaties zijn opgetreden. De kraamafdeling neemt telefonisch contact met ons op en bespreekt of er plek voor je is. Wanneer dit het geval is, ben je direct welkom.

Wat neem ik mee naar Geboortekliniek Den Haag als ik ga verblijven?

Wij raden je aan om vanaf de 37e week van je zwangerschap een tas klaar te zetten met spullen die je meeneemt naar de Geboortekliniek Den Haag. Bekijk het lijstje ‘wat meenemen in m’n vluchtkoffertje’ en vink het af zodat je zeker weet dat je alles bij hebt.

Kan ik mij vooraf inschrijven om in de Geboortekliniek te verblijven?

Ja, je kunt je vooraf online of telefonisch inschrijven, maar dit is niet verplicht. We weten niet wanneer jouw baby geboren wordt, een reservering is dus niet mogelijk. Vooraf inschrijven is vooral handig, zodat wij de juiste gegevens al hebben bij binnenkomst en we een planning kunnen maken voor de komende periode.

Kan ik in Geboortekliniek Den Haag verblijven?

Wanneer je in het ziekenhuis of ergens anders bent bevallen er geen medische complicaties zijn opgetreden, kan je naar Geboortekliniek Den Haag komen wanneer het ziekenhuis je heeft ontslagen heeft of wanneer jij het fijn vindt (bijvoorbeeld na een thuisbevalling).

Je partner of een logé kan gratis in Geboortekliniek Den Haag blijven slapen. Zo kunnen jullie samen genieten van de eerste dagen met jullie baby.

Is er garantie op plek of kan ik een kamer reserveren?

Omdat een bevalling zich nooit laat voorspellen is het onmogelijk voor Geboortekliniek Den Haag om een garantie te geven dat er plek zal zijn in onze verblijfkamers wanneer jouw bevalling begint. Wij spannen ons echter altijd 100% in om ervoor te zorgen dat jij de zorg ontvangt die je wenst, en dat je een fijne kraamtijd beleeft in Geboortekliniek Den Haag. Wij proberen te allen tijde een passende oplossing te vinden.

Van wat voor diensten kan ik gebruik maken tijdens mijn verblijf?

In Geboortekliniek Den Haag wordt kraamzorg geleverd aan jou en je partner. Wij doen dit in een huiselijk omgeving waarin je optimaal verzorgd wordt en 24 uur per dag begeleid kan worden door onze kraamverzorgenden.

Je kunt je bezoek ontvangen in de privacy van je eigen verblijfskamer, of je maakt hiervoor gebruik van de wachtkamer waar een grote voorraad speelgoed te vinden is. Tijdens je verblijf kan je maaltijden bestellen via onze voedingsassistente, maar het is ook mogelijk om zelf meegebrachte maaltijden op te warmen.

Daarnaast is het mogelijk om je extra te laten verwennen. Kijk voor meer informatie bij de extra’s. Zo kan je bijvoorbeeld (tegen betaling) een massage krijgen, of heerlijke verzorgingsproducten voor jou en je baby kopen bij onze kraamverzorgenden. Je kunt je verblijf in Geboortekliniek Den Haag zo luxe maken als je zelf wilt.

Bij de baliemedewerkers van Geboortekliniek Den Haag kunnen borstvoedings-hulpmiddelen zoals borstkolven gehuurd en gekocht worden. Daarnaast verhuren wij weegschalen en verkopen en verhuren wij de GeboorteTENS® om pijn te verlichten tijdens (en na) de bevalling.

Wij hebben voor alle cliënten een iPad met internet te leen. Deze service is geheel gratis.

Wat moet ik voor deze diensten betalen?

Het grootste gedeelte van de kraamzorg wordt vergoed door je verzekeraar. Vaak moet je wel een eigen bijdrage betalen. Omdat iedere zorgverzekeraar andere polisvoorwaarden heeft, is het van belang dat je zelf nagaat in de polisvoorwaarden van je verzekering welke kosten vergoed zullen worden.

Geboortekliniek Den Haag rekent materiaalkosten die je zelf dient te betalen. Wanneer je maaltijden bestelt en producten koopt, reken je deze ook zelf af. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Meer informatie over de kosten.

Wanneer is de kraamvisite welkom?

Wij hanteren geen officiële bezoektijden. We vragen wel om rekening te houden met de rust van moeder & kind. Er zijn maximaal zes bezoekers per keer op een kamer toegestaan.

Meer weten?

Zijn er na het lezen van deze informatie nog vragen? Je kunt van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur contact opnemen met Geboortekliniek Den Haag. Onze baliemedewerkers zijn van maandag tot vrijdag aanwezig van 9:00 tot 16:30 uur, zij staan je graag te woord. Ook is het mogelijk een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen. Meer informatie hierover is terug te lezen op het overzicht voorlichtingsbijeenkomsten.