Kosten

Kraamzorg/Verblijf

De Geboortekliniek heeft afspraken met alle zorgverzekeraars. De kosten van je bevalling en verblijf zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie en de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering. Jouw zorgverzekering kan alles vergoeden of een gedeelte van de kosten. Informeer bij jouw zorgverzekering naar de polisvoorwaarden.

Naast de kosten die door de zorgverzekering vergoed kunnen worden rekenen wij ook materiaalkosten. Voor een bedrag per dag kun je gebruik maken van luiers, kraamverband, handdoeken, bedlinnen, verblijf van de partner en meer. De exacte kosten kun je in het overzicht hieronder vinden.

Wil je na de bevalling in de Geboortekliniek verblijven of kom je na een (medische) bevalling vanuit het ziekenhuis naar de Geboortekliniek, dan geldt:
Voor 24 uur verblijf in de Geboortekliniek wordt 8 uur (€ 4,30 (Nza tarief 2018) ×8 = € 34,40) kraamzorg gerekend. Op de aankomstdag tellen alle uren tot 24.00 uur, met een maximum van 8 uur. Op de dag van vertrek kun je ‘uitchecken’ tussen 12:00 en 14:00 uur. Op de vertrekdag tellen alle uren vanaf 6:00 uur.

Wanneer te betalen

Alle kosten worden aan het eind van het verblijf door de Geboortekliniek in rekening gebracht. Afhankelijk van het aanvullend pakket wat je hebt, kun je de rekening indienen bij je zorgverzekeraar of gaat dit via je eigen zorgverzekering. De (eventuele) eigen bijdrage en alle overige kosten worden aan het eind van het verblijf door de Geboortekliniek in rekening gebracht. Je kunt dit betalen door middel van een pinautomaat of contante betaling. De Geboortekliniek hanteert de tarieven van de kraamzorg die jaarlijks worden vastgesteld door NZa. Wanneer je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. Onze baliemedewerkers helpen je graag.